Sifan Hassan overtuigend naar finale 1500 meter: 'Maar ik was zo zenuwachtig'

15 augustus 2016 om 08:17
Hassan snelde in de laatste 300 meter iedereen voorbij. (Foto: ANP)
Hassan snelde in de laatste 300 meter iedereen voorbij. (Foto: ANP)
Sifan Hassan heeft zich in de nacht van zondag op maandag overtuigend geplaatst voor de olympische finale van de 1500 meter. De atlete van Eindhoven Atletiek eindigde in haar halve finale als tweede achter de Ethiopische wereldrecordhoudster Gezebe Dibaba.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Hassan kwam na vier minuten en 3,62 seconden over de finish. Dibaba 0,56 seconden eerder.
'Weet niet of ik Dibaba kan verslaan'Hassan kende een moeizame aanloop naar Rio. Ze raakte voor het eerst in haar hardloopcarrière langdurig geblesseerd en dat tastte haar zelfvertrouwen aan. In de halve finale liet ze echter zien dat haar vorm in orde is.
"Ik was zo zenuwachtig, ik dacht dat ik de finale niet zou gaan halen", bekende Hassan na afloop. De hamstringproblemen waar ze eerder dit jaar mee kampte, spoken nog altijd door haar hoofd. "Ik heb zoveel meegemaakt. Dibaba heeft het hele jaar getraind, ik heb drie maanden gemist. Ik weet dus niet of ik haar kan verslaan. Zeker de laatste honderd meter van deze race waren pittig, maar ik heb de finale gehaald."
Fysiek goed    Aan een mogelijke medaille wil Hassan nog niet denken. "We gaan het wel zien in de finale. Fysiek voel ik me weer goed."

Wachten op privacy instellingen...