Ruit ingegooid bij huis voor statushouders in Heeze, burgemeester wil praten met daders

15 augustus 2016 om 10:04
nl
In Heeze is afgelopen weekend een ruit ingegooid bij een huis waar binnenkort statushouders komen te wonen. Burgemeester Paul Verhoeven van de gemeente Heeze-Leende wil graag in gesprek met de daders.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

Afgelopen week maakte de gemeente bekend dat er in de Tinnegieter en de Ambachten in Heeze statushouders worden ondergebracht.
'Dit kan niet door de beugel'In beide straten staan twee huizen die geschikt zijn voor meerdere alleenstaande statushouders. In ieder pand kunnen maximaal zeven mensen wonen. In één van de panden aan de Ambachten gooiden vandalen afgelopen weekend een ruit in.
Burgemeester Verhoeven vindt het heel erg jammer dat de woning is beschadigd. "Dit kan echt niet door de beugel."
Gesprekken achter de rug met burenAl voor de vernieling heeft Verhoeven gepraat met de directe buren en overburen van de panden. "Om hun eventuele zorgen weg te nemen", laat een woordvoerder weten. "De mensen waren vooral ongerust over de aantallen, maar we hebben ze gerust kunnen stellen."
Ook is er gepraat over de begeleiding van de statushouders. "Het gaat niet alleen om het huisvesten van deze mensen, maar we helpen ze ook om in contact te komen met Vluchtelingenwerk en bijvoorbeeld met het aanvragen van uitkeringen", legt de woordvoerder uit.
Aangifte van vernielingZorginstelling Kempenhaeghe, nog eigenaar van de woningen, heeft aangifte gedaan van de vernieling. De panden worden binnenkort gekocht door woningcorporatie WoCom en gereed gemaakt voor de asielzoekers.
Iedereen uit Heeze die nog vragen heeft over de huisvesting van de statushouders, kan zich melden bij de burgemeester voor een gesprek. "Ruiten ingooien is niet de oplossing, we hopen dat we met een gesprek die frustratie weg kunnen nemen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.