Albert Verlinde weg bij RTL Boulevard, 'kleine Berlusconi' ook vaak mikpunt van kritiek

15 augustus 2016 om 16:10 • Aangepast 21 november 2020 om 08:19
nl
Albert Verlinde uit Cromvoirt stopt na vijftien jaar als entertainmentdeskundige van het programma RTL Boulevard. Nog tien dagen zal Verlinde plaatsnemen op zijn vertrouwde stoel achter de desk van het grootste showbizzprogramma van Nederland.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

26 augustus is zijn laatste uitzending. De roddelkoning vindt het na vijftien jaar een mooi moment om een volgende stap te maken.
'Natuurlijk moment om te stoppen'"Om de zoveel jaar is het goed om eens terug te kijken, maar vooral vooruit te kijken. Na precies 15 jaar en de verhuizing van RTL Boulevard naar het Leidseplein vond ik het een mooi en natuurlijk moment om te stoppen en een volgende stap te gaan zetten", verklaart Verlinde zijn keuze.

'Mister Entertainment'Erland Galjaard, programmadirecteur bij RTL respecteert de beslissing van de nestor van het programma. "Als grondlegger en mede-ontwikkelaar van het programma is Albert een bepalende en onmisbare schakel binnen het programma geweest. Wij respecteren zijn beslissing om te stoppen en sluiten een jarenlange, bijzondere samenwerking af."
Ondanks zijn vertrek zal Verlinde voor RTL altijd 'Mister Entertainment' blijven zegt Galjaard. "We bedanken hem voor al zijn input, creativiteit en betrokkenheid."
Verlinde vaak zelf onderwerp in RTL BoulevardIn al die jaren achter de showbizz-desk was Verlinde vaak zat zelf het onderwerp van discussie. Vorig jaar werd er al gespeculeerd over zijn vertrek. Dat noemde hij destijds grote onzin.
De laatste jaren werd vooral zijn scheiding van Onno Hoes breed uitgemeten in de media. Hoes kwam in 2014 meerdere keren in opspraak na te zijn gespot met verschillende jonge jongens. Hij kreeg veel kritiek te verduren om deze affaires. Enkele maanden later kwam het tot een breuk met Verlinde. Het stel was 22 jaar getrouwd.
Gelukkig was er ook leuker nieuws rondom de showbizzman, zo at hij in 2014 zijn kruk op toen hij de uitslag van The Common Linnets compleet verkeerd voorspelde bij het Eurovisie Songfestival.
'Walgelijke werkwijze'En wie in de publiciteit komt, krijgt ook de nodige kritiek over zich heen. Oud-collega Beau van Erven Dorens noemde Verlinde in 2013 een kleine Berlusconi. "Ik ken niemand in de showbizzwereld die zo corrupt is", zei Van Erven Dorens toen.
En hij staat niet alleen, begin dit jaar gaf Janine Abbring aan te walgen van de werkwijze van RTL Boulevard. Het programma drong stevig aan op een interview over haar deelname aan het programma 'Wie is de Mol' om dat vervolgens af te kraken in de uitzending.
Twee jaar geleden was Jim Bakkum boos op het programma omdat ze bekend maakten dat zijn vrouw zwanger was van hun tweede kindje. "RTL Boulevard heeft zonder iets te checken bij ons gemeld dat Bettina, Lux en ik een meisje verwachten."
Beelden zoenende Yolanthe in parkeergarageOok breed uitgemeten in de media is de kwestie rond een zoenende Yolanthe in een parkeergarage. In 2009 kwam het programma in opspraak door beelden uit te zenden van presentatrice Yolanthe Sneijder Cabau die in een parkeergarage zoende met voetballer Wesley Sneijder.
Inmiddels zijn de twee gelukkig getrouwd, maar destijds was er nog niets bekend over hun relatie.
Uitgebreide terugblik komende wekenHet vertrek van Albert Verlinde zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Op vrijdag 26 augustus beleeft Albert zijn laatste uitzending vanuit de Hilversumse studio. De komende tijd blikt hij met zijn (oud-)collega’s uitgebreid terug op alle 'mooie, verdrietige en fantastische momenten' uit de afgelopen jaren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.