Tv-spektakel 'The Passion' te duur voor Den Bosch: 'Het is geen kattenpis'

15 augustus 2016 om 17:02
nl
Het televisiespektakel 'The Passion' is te duur voor Den Bosch. Burgemeester Ton Rombouts had met het evenement graag zijn stad gepromoot maar het kost de gemeente enkele tonnen om het anderhalf uur durende live-evenement in 2017 naar de provinciehoofdstad te halen.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

'Dat is geen kattenpis', laat een woordvoerder weten. De gemeente voerde al een aantal verkennende gesprekken met de omroepen EO en KRO-NCRV die het spektakel organiseren.
Feestje gaat niet doorBurgemeester Ton Rombouts leek het een mooi middel om Den Bosch landelijk in de spotlights te zetten. "Het is een middel om 3.5 miljoen mensen die naar de televisie kijken te laten denken: goh laten we weer eens teruggaan", zegt hij in het vakblad Binnenlands Bestuur.
Maar het feestje gaat dus niet door. Jammer, want Brabanders vonden Den Bosch van alle Brabantse steden de meest geschikte stad voor het evenement.
Andere stedenDe EO maakt waarschijnlijk in september bekend welke stad 'The Passion' volgend jaar wel mag organiseren. Welke steden er nog wel in de race zijn, wil de omroep niet zeggen. Zo kunnen ze in alle rust de onderhandelingen doen.
Hoeveel het organiseren van 'The Passion' precies kost wil de EO ook niet kwijt. In elk geval betaalt de organiserende gemeente slechts een deel van de totaalprijs. De EO, KRO-NCRV en de NPO betalen elk ook een deel.
Lijdensverhaal'The Passion' is een live muziekspektakel dat elk jaar op een andere plek in ons land wordt opgevoerd en waarin het lijdensverhaal van Jezus Christus wordt verteld. Sinds 2011 wordt de openluchtvoorstelling vlak voor Pasen uitgezonden op televisie.
Een paar jaar geleden probeerde de gemeente Tilburg het evenement tevergeefs naar Brabant te halen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.