Goud zwemster Van Rouwendaal heeft Brabants tintje

15 augustus 2016 om 18:32
nl
Sharon van Rouwendaal heeft maandag voor de kust van de Copacabana de olympische titel veroverd bij het openwaterzwemmen. Na een zware race over 10 kilometer voor de kust van het beroemde Braziliaanse strand tikte de 22-jarige zwemster als eerste aan. Aan deze plak zit een behoorlijk Brabants tintje.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Van Rouwendaal woonde namelijk vier jaar in Eindhoven. Dat was van 2009 tot eind 2013. In die periode trainde ze ook in het Nationaal Trainingscentrum Eindhoven. Ze vertrok uit Brabant en ging in Frankrijk wonen en trainen. Marcel Wouda, geboren Tilburger, coachte Van Rouwendaal vanmiddag tijdens de race.
ErelijstVan Rouwendaal bezorgde Nederland de tiende medaille bij de Olympische Spelen in Rio, waarvan de vijfde gouden. De zwemster pakte vorig jaar bij de WK zilver achter de Française Aurélie Muller. In 2014 werd ze Europese kampioene op de 10 kilometer in Berlijn. Dit jaar was Van Rouwendaal in Hoorn op weg naar titelprolongatie, tot ze vlak voor de finish verkeerd zwom bij de laatste boei. Vorige week deed ze in het olympische zwembad van Rio ook mee aan de 400 meter vrije slag, maar daarop stelde ze teleur.
Nog meer succes?Europees kampioen Ferry Weertman, vorig jaar ook goed voor zilver bij de WK, komt dinsdag in actie op de Spelen. Weertman traint in Eindhoven.
LEES OOK: Bondscoach Marcel Wouda vindt goud Van Rouwendaal 'supergaaf'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.