Vandaag in Rio: halen de hockeyers de finale en zwemt Weertman naar goud?

16 augustus 2016 om 08:00
nl
Ook vandaag wordt er weer veel gesport in Rio. Zo nemen de hockeymannen, met grote Brabantse inbreng, het op tegen België. De inzet is een plek in de olympische finale. Daarnaast hoopt Ferry Weertman naar een gouden plak te zwemmen in het open water. Maar er is meer!
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Wat staat er vandaag op het programma?

  • Zwemmer Ferry Weertman uit Eindhoven komt vanaf 14.00 uur in actie op het onderdeel tien kilometer open water. Weertman geldt als een medaillekandidaat. Het is alleen de vraag of hij met deze druk om weet te gaan. Dat is tegen 16.00 uur duidelijk, want dan is de finish.
  • Volleybalsters Yvon Beliën uit Budel en Maret Balkestein-Grothues uit Eindhoven beginnen om 15.00 uur met Oranje aan de kwartfinale tegen Zuid-Korea. De Nederlandse dames zijn op voorhand favoriet in deze wedstrijd, omdat ze in de groepsfase indruk maakten.
  • Halen de hockeyers de olympische finale? Om 22.00 uur is de 'Derby der Lage Landen', Nederland tegen België. De Brabantse inbreng is enorm met Robert van der Horst, Mink van der Weerden, Bob de Voogd, Sander de Wijn, Sander Baart, Glenn Schuurman en Rogier Hofman. Deze mannen willen niets liever dan winnen van de Belgen en donderdagavond om goud hockeyen.
  • Is er nog meer? Zeker! Annemiek Bekkering zeilt vanaf 18.00 uur in de 49er FX. De inwoonster van Veghel komt samen met Annette Duetz drie keer in actie. Verder is er paardensport. Zo komen Maikel van der Vleuten (op VDL Groep Verdi) en Harrie Smolders (op Emerald) in actie in het springtoernooi. Dat is vanaf 15.00 uur.


[Instagram:body:https://www.instagram.com/p/BJIZ24ujQiq/]
En hoe was het gisteren?

  • Badmintonster Eefje Muskens vloog er helaas uit in de kwartfinale van het damesdubbelspel. Voor haar zitten de Spelen er op. Groot succes was er voor Sharon van Rouwendaal. De zwemster won goud op de tien kilometer open water. Vier jaar lang (tot eind 2013) trainde en woonde Van Rouwendaal in Eindhoven. Tel daarbij op dat Tilburger Marcel Wouda haar coachte tijdens de wedstrijd en we mogen toch wel spreken over een plak met een Brabants randje.
  • De Nederlandse hockeysters, met vijf Brabantse speelsters, hebben de halve finale gehaald. Ze versloegen Argentinië 3-2 (2-0). Door doelpunten in de eerste helft van Lidewij Welten en Laurien Leurink, en eentje na rust van Kelly Jonker, nam Oranje in het Olympic Hockey Centre een ruime voorsprong. Die 3-0 leek ruim genoeg, maar het werd door tegentreffers van Florencia Habif (derde kwart) en Delfina Merino (vierde kwart) toch nog even spannend.  


[Instagram:body:https://www.instagram.com/p/BJItE_wDrnS/]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.