Hockeysters via Argentinië naar halve finale

16 augustus 2016 om 08:11
In navolging van de hockeymannen hebben ook de Nederlandse hockeysters bij de Olympische Spelen de halve finale gehaald. In de regen in Rio de Janeiro versloeg Oranje, met de Brabantse Margo van Geffen, Maartje Paumen, Lidewij Welten, Carlien Dirkse-Van den Heuvel en Marloes Keetels, hun tegenstander Argentinië met 3-2.
Profielfoto van Kamp Karin
Kamp Karin

Oranje nam een ruime voorsprong door doelpunten van Lidewij Welten van hockeyclub Den Bosch en Laurien Leurink in de eerste helft, plus een treffer van Kelly Jonker na rust.
AanvalDie 3-0 leek ruim genoeg, maar het werd door tegentreffers van Florencia Habif (derde kwart) en Delfina Merino (vierde kwart) toch nog even spannend.
Welten zette in de vijfde minuut een aanval op en werkte de bal daarna zelf in het doel: 1-0. Oranje bleef beter en drukte dat in de 25e minuut via Laurien Leurink, via een fraaie individuele actie uit in score: 2-0.
Het doelpunt van Jonker leek Argentinië even alle hoop te ontnemen. De hockeysters bleven echter knokken en kwamen nog bijna langszij. Het bleef echter bij de twee doelpunten van Hafib en Merino.
Drie keer geelOranje stond vanwege maar liefst drie gele kaarten een paar minuten met slechts acht speelsters op het veld. "Dat was wel veel", zei Naomi van As, die net als Margot van Geffen in de 43e minuut naar de kant werd gestuurd. Eva de Goede kreeg drie minuten eerder geel.
Duitsland is woensdag de volgende tegenstander van Nederland. Oranje stond zaterdag in de groepsfase ook tegenover de Duitse vrouwen en won toen vrij overtuigen met 2-0.