Dappere Pokémon Go-spelers arresteren inbreker midden in de nacht

16 augustus 2016 om 12:00
nl
De actie van de politie en gemeente Roosendaal rondom Pokémon Go-spelers werpt nu al zijn vruchten af. Twee spelers deden afgelopen nacht precies waar de politie op hoopte. Ze zagen om één uur 's nachts een verdachte situatie en wisten uiteindelijk een inbreker aan te houden en de politie in te lichten.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De 28-jarige man en de 26-jarige vrouw die Pokémon Go aan het spelen waren zagen op het Doctor van Dregtplein een onbekende man richting een parkeerplaats lopen. Het zag er verdacht uit en daarom volgden ze hem.
OpengebrokenOp de parkeerplaats troffen ze hem aan in een auto die het tweetal wel heel bekend voorkwam. Hij zat namelijk in de auto van de 26-jarige vrouw. Het bleek dat de man een portier had opengebroken.
ZIE OOK: Pokémon GO-spelers jagen nu ook op inbrekers
Het tweetal hield de 35-jarige inbreker vast tot agenten kwamen. Die brachten hem naar het cellencomplex Mijkenbroek in Breda. De vrouw heeft aangifte gedaan van de auto-inbraak en de man heeft een verklaring afgelegd.
Extra ogen en orenHet eerste grote succes dus van de actie die in juli is begonnen. Toen riepen degemeenten Halderberge, Moerdijk, Roosendaal en Rucphen samen met de politie Pokémon Go-spelers op om verdachte situaties te melden.
Volgens de politie vormen zij zeker tijdens de rustige vakantieperiode extra ogen en oren om inbraken tegen te gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.