De winst van 'Gouden Ferry' van minuut tot minuut [FOTOSERIE]

16 augustus 2016 om 20:09
nl
Een klein uur nadat hij officieel zeker was van olympisch goud bij het open water zwemmen, kon Ferry Weertman het nog steeds niet geloven. Aanvankelijk werd hij als nummer twee genoteerd, achter de Griek Spiros Gianniotis.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

"Ik was eerst te kapot om na te denken, het duurde even voor ik mijn gedachtes weer bij elkaar had. Ik ben op het dichtstbijzijnde bootje gaan liggen om uit te rusten. Toen ik aan de kant in een golfkarretje stapte, werd ik gebeld door vrienden. Je hebt gewonnen, je hebt gewonnen, riepen ze. Toen drong pas tot me door dat het was gelukt.''
LEES OOK: Goud! Ferry Weertman zorgt voor Brabants succes in Rio
Van de minutenlange onduidelijkheid over de uitslag had hij niets meegekregen. "Ik wist het niet, die Griek lag volgens mij wel voor. Maar ik had een betere finish. Ik strekte me uit en tikte aan, hij tikte net achter zich aan. Op het laatste moment heb ik het verschil weten te maken, daar hebben we ook op getraind."
LEES OOK: Wouda wist meteen dat Weertman goud binnen had: 'Geen twijfel over mogelijk'
Nadat de onzekerheid was weggenomen en Weertman officieel het goud om zijn nek kreeg gehangen, bleef het onwerkelijk. "Ik kan het nog steeds niet geloven. Hij hangt hier om mijn nek, maar het dringt nog steeds niet tot me door. Het is onbeschrijflijk. Ik hoorde net het Wilhelmus, ik ben gebeld door mijn ouders en familie, iedereen was dolblij. Dit is een droom, fantastisch. Hier heb ik zes jaar voor gewerkt. Het is gelukt!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.