Jeroen van Koningsbrugge met politieserie Smeris naar het witte doek

16 augustus 2016 om 20:06
nl
De populaire televisieserie Smeris, met in de hoofdrol de Bossche Jeroen van Koningsbrugge, krijgt een filmversie. Dat heeft Dennis van de Ven dinsdagochtend bekendgemaakt in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op 100% NL. De plannen voor een film waren er al langer, maar volgens de acteur is alles nu zo goed als rond. "Die plannen zijn er niet meer stiekem. Die film komt er.”
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

"Kijk, we moeten eerst wel even kijken of er überhaupt na dit seizoen nog een seizoen vier komt. Dus die film komt dan direct aansluitend aan seizoen drie of een eventueel seizoen vier. Het zal ook zeker niet stuklopen op de financiering, het enige dat we nog even willen afwachten is hoe er op seizoen drie wordt gereageerd."
'Actualiteit heeft ons ingehaald'De opnames voor het derde seizoen zijn deze week begonnen. Volgens Van de Ven hebben de makers geprobeerd de actualiteit te verwerken in de verhaallijnen. "De plotten zijn nog iets ingewikkelder en gelaagder geworden. Maar de actualiteit heeft ons in de loop van het schrijfproces een beetje ingehaald."
In het nieuwe seizoen raken agenten Theo en Willem, gespeeld door Jeroen van Koningsbrugge en Van de Ven, verzeild in de oorlog tussen internationale inlichtingendiensten en extreem fanatieke terroristen. Naar verwachting is de serie vanaf februari weer op de buis.
ZIE OOK: Tilburgse politieserie 'Smeris' verkocht aan Amerika
TilburgHet eerste seizoen was vooral voor Tilburgers een feest van herkenning. Het hele seizoen speelde zich in die stad af.Het tweede seizoen speelde zich af in Amsterdam. Het contrast tussen de nuchtere Brabanders en de arrogante Amsterdammers kwam toen mooi in beeld, vertelde de producent destijds.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.