Video

Zwarte rookpluimen door brand bij afvalwerker Baetsen Recycling in Son

16 augustus 2016 om 22:41 • Aangepast 21 november 2020 om 08:17
nl
Op het terrein van Baetsen Recycling in Son en Breugel heeft dinsdag aan het einde van de middag brand gewoed. Een berg sloopafval stond ruim twee uur in lichterlaaie.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Boven het complex van het bedrijf hingen dikke zwarte rookpluimen. Deze trokken over de naastgelegen snelweg, richting Eindhoven en Best.
Meerdere bluswagensDe brandweer was met meerdere bluswagens aanwezig om het vuur te bestrijden. Zij kregen daarbij hulp van medewerkers van het bedrijf, die met een grote kraan het afval rond de brandhaard verwijderden. Op die manier werd uitbreiding van het vuur voorkomen.
De brand woedde op industrieterrein Ekkersrijt. Hoe de brand is ontstaan, moet onderzoek uitwijzen. Volgens de gemeente Son en Breugel zijn er geen giftige stoffen vrijgekomen bij de brand. Om de reden gaat de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant geen onderzoek instellen. Het bedrijf zal wel geregeld gecontroleerd worden, maar dat was al zo.
Vaker brandBaetsen Recycling in Son verwerkt sinds 2007 puin, hout en ander afval. Het is niet de eerste keer dat er brand uitbreekt bij de afvalwerker. In 2011 ging ongeveer 5000 kilo afval in vlammen op.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.