Video

Eindhovenaar (34) vlak voor zijn huis neergeschoten: slachtoffer kritiek, schutters vluchten in BMW

17 augustus 2016 om 03:38 • Aangepast 21 november 2020 om 08:17
nl
Een 34-jarige man uit Eindhoven is dinsdagavond in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat hij vlak voor zijn huis werd beschoten. Dat gebeurde rond halfnegen op de Sint Petrus Canisiuslaan.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De man, volgens bronnen een bekende van de politie, zat als bijrijder in een geparkeerde auto. Hij vluchtte na de schoten uit de auto en zakte verderop op de Antonius van Gilsweg in elkaar. Buurtbewoners zeggen zo’n vier tot zes schoten te hebben gehoord.
De man vluchtte met een schotwond een steegje in, maar zakte vervolgens bewusteloos in elkaar. Op straat is eerste hulp verleend, waarna hij met grote spoed en onder begeleiding van een trauma-arts naar het ziekenhuis is gebracht.
Ooggetuigen zeggen tegen Omroep Brabant dat meerdere daders in een donkerkleurige BMW op de vlucht sloegen, in de richting van de Geldropseweg.
LiquidatieVolgens bronnen binnen de familie was het slachtoffer vorig jaar doelwit van een liquidatie. Op de parkeerplaats van de Albert Heijn werd na een feestje het vuur op hem geopend. Over de achtergrond van het slachtoffer gaat de politie vooralsnog niet in.
ZIE OOK: In Eindhoven neergeschoten man eerder doelwit van schietpartij, meldt familie: 'We zijn aangedaan'
Uitgebrande autoVerderop op de Doornakkersweg is na de schietpartij een uitgebrande auto aangetroffen. De politie onderzoekt of er een verband is met de mogelijke liquidatie. Mogelijk gaat het om de vluchtauto van de schutter(s).
Agenten met kogelwerende vesten doen al urenlang onderzoek in en rondom het huis van de Eindhovenaar. Een traumahelikopter landde vlak na de schietpartij in de omgeving om hulp te verlenen. Deze is inmiddels weer vertrokken. Er staan nog wel meerdere ambulances klaar in de straat.

Trauma-artsOnder begeleiding van een trauma-arts is de 34-jarige Eindhovenaar naar het St. Anna Ziekenhuis gebracht. Daar is hij geopereerd. Voor zijn leven wordt gevreesd.
De Antonius van Gilsweg, de Kardinaal van Rossumlaan en de Sint Petrus Canisiuslaan zijn afgezet. De politie is in groten getale aanwezig en doet onderzoek. Volgens buurtbewoners is het vaker onrustig in de wijk.
Belgisch kentekenEen zwarte auto met Belgisch kenteken zou bij de schietpartij betrokken zijn geweest. Deze staat beschadigd langs de straat. Vlakbij het voertuig ligt een schoen, die vermoedelijk van het slachtoffer is.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.