Neergeschoten Eindhovenaar eerder doelwit van liquidatiepoging, meldt familie: 'We zijn aangedaan'

17 augustus 2016 om 14:33
nl
De Eindhovenaar die dinsdagavond in zijn woonplaats is neergeschoten, was eerder doelwit van een liquidatie. Dat meldt een familielid aan Omroep Brabant. De 34-jarige man zou vorig jaar na een feestje onder vuur zijn genomen op de parkeerplaats van de Albert Heijn in Helmond, waar nu een Jan Linders-supermarkt zit.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

"Ik ben bang dat dezelfde daders dit nu hebben gedaan", aldus het familielid. Er werd destijds in de omgeving gesproken dat de schutters het 'nog wel een keertje zouden komen afmaken'.
ZIE OOK: Neergeschoten Eindhovenaar 'droeg al jaar kogelwerend vest' vanwege dreiging: ‘Hij was paranoïde'
'Iedereen is verdrietig'De Eindhovenaar werd dinsdagavond door één of meerdere kogels getroffen. Hij zat op dat moment op de bijrijdersstoel in een geparkeerde auto. Hij strompelde de auto uit richting een steegje, waar hij bewusteloos in elkaar zakte. Voor zijn leven wordt nog altijd gevreesd.
"Veel van onze familie zijn nu in het ziekenhuis", laat het familielid aangedaan weten. "We houden onze hart vast. We hebben geen idee wat hem is overkomen. Voor zover wij weten houdt hij zich niet bezig in het criminele circuit. Iedereen is verdrietig en geschrokken."
ZIE OOK: ‘Kwestie van tijd dat het mis zou gaan’, schietpartij Helmond zou met feest te maken hebben
'Het ging de goede kant op'Bij de schietpartij in Helmond vorig jaar liep de Eindhovenaar zware verwondingen op. "Daar was hij inmiddels van hersteld. Het ging langzaamaan weer de goede kant op. Hij pakte zijn leven weer op en werd weer vrolijk. Maar dan gebeurt er dit. Echt verschrikkelijk."
Het is nog onduidelijk wat zich dinsdagavond precies heeft afgespeeld. De politie zette een groot deel van de straat af voor sporenonderzoek en roept via social media getuigen op zich te melden.  [YouTube:body:https://youtu.be/9enctQ3sVjw]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.