Video

Gouden Ferry Weertman gehuldigd: 'Het is gekkenwereld daar'

17 augustus 2016 om 08:38
nl
Met een grote lach op z'n gezicht liep Ferry Weertman dinsdagavond door het Holland Heineken House. Hij werd gehuldigd vanwege zijn gouden medaille op de tien kilometer open water. 
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

"Het is een gekkenwereld daar", zei Ferry tegen onze verslaggever. "Ik heb geen idee hoeveel mensen er zijn. Ze waren allemaal aan het juichen en klappen, iedereen is blij en vindt het leuk. Opeens kent iedereen me en willen ze met me op de foto en high-fiven."
Tegel van zijn voorgangerUit handen van Maarten van der Weijden, die acht jaar geleden de olympische open water-titel won, kreeg Weertman z'n tegel voor de Legendary Lane. Dat is de Walk of Fame van het Holland Heineken House. Weertman en Van der Weijden hebben één ding gemeen: de coach die verantwoordelijk is voor hun succes. Tilburger Marcel Wouda.  
Ook Wouda werd dinsdagavond dus even flink in het zonnetje gezet. “Er is niets dat ik kan doen om hem te bedanken”, zegt Ferry. “Wat hij al die jaren heeft moeten doorstaan met mij... Fantastisch!”
Succesvolle dagDinsdag was sowieso een succesvolle dag voor de Nederlandse olympiërs. Naast Weertman won ook Marit Bouwmeester goud. Baanwielrenner Matthijs Büchli won zilver.
Ook Elis Ligtlee werd dinsdagavond gehuldigd, vanwege haar gouden medaille op de keirin van afgelopen zaterdag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.