Omzet van Heijmans stijgt, aannemer spreekt van beter resultaat en mooie orderportefeullie - Omroep Brabant

Omzet van Heijmans stijgt, aannemer spreekt van beter resultaat en mooie orderportefeullie

17 augustus 2016 om 09:23
nl
Heijmans in Rosmalen heeft in het afgelopen half jaar beter gepresteerd dan in dezelfde periode vorig jaar. Zo steeg de omzet van 922 naar 946 miljoen euro. Toch werd nog verlies geleden en wel 12 miljoen euro.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Vorig jaar echter, stond de aannemer na de eerste zes maanden 15 miljoen euro in de min. Het aantal verkochte huizen steeg met ruim driehonderd naar 1069.
Verbetering van resultaatHeijmans meldt trots dat ook in onder meer België en Duitsland sprake was van verbetering van het resultaat. De orderportefeuille nam toe tot een bedrag van 2,4 miljard euro.
Bij de bekendmaking van de cijfers werd duidelijk dat het concern te kampen heeft met ‘enkele verlieslatende projecten’, zoals de oplevering van Energiefabriek Tilburg. De fabriek kost tientallen miljoenen euro’s. Hier zou via vergisting biogas gewonnen moeten worden uit rioolslib van Brabantse huishoudens.
Beleggers actiefHeijmans, waar bijna 6500 mensen werken, meldt verder dat vooral beleggers veel woningen afnemen. Dit is een trend, die ook landelijk wordt gesignaleerd, zo blijkt uit de halfjaarlijkse Thermometer Koopwoningen van de Vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers (NVB).
Volgens deze organisatie komt dit door de historisch lage rentestand en de nog relatief lage prijs voor woningen. Toch maakt ze zich zorgen, omdat, zo zegt de NVB, het aanbod van ontwikkelaars snel slinkt. Ook schiet de woningbouwproductie al jaren tekort, meent de NVB. Overigens was de gemiddelde koopsom voor een huis in Brabant, in de eerste helft van dit jaar, 243.300 euro. Dit is ruim 5000 euro boven het landelijk gemiddelde.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.