Fors verlies voor verzekeraars na enorme stormschade in Zuidoost-Brabant

17 augustus 2016 om 10:36
nl
Verzekeraars Delta Lloyd en Achmea hebben hun winst de afgelopen maanden zien dalen, vooral door het noodweer dat Zuidoost-Brabant in juni trof. De regen- en hagelstormen, die onder meer in Someren en Asten een ravage aanrichtten, zorgde bij Delta Lloyd voor een kostenpost van 44 miljoen euro. De verzekeraars moesten fors uitkeren vanwege het noodweer.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De bruto operationele winst van Delta Lloyd zakte in de eerste helft van 2016 met bijna veertig procent, naar 320 miljoen euro. De regen- en hagelstormen zorgden daarbij voor een kostenpost van 44 miljoen euro. Achmea leed in dezelfde periode een verlies van 24 miljoen euro.
Totale schade 267 miljoenDe totale schade aan onder meer auto's, woningen en bij land- en tuinbouwbedrijven door het noodweer liep op tot 267 miljoen euro. Zo'n 30.000 klanten deden een beroep op de verzekeraar vanwege storm- of hagelschade.
Achmea liet eerder weten dat het zich de komende periode buigt over de verhoging van de verzekeringspremies. De kans bestaat ook dat de zorgpremies dan omhoog gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.