Video

Dit is ook Daphne Schippers: 'Ik ben voor mensen dé nummer 1'

17 augustus 2016 om 12:07
nl
Iedereen wil vandaag natuurlijk wel Dafne Schippers zijn. De atlete gaat aankomende nacht op voor haar olympische gouden plak op de 200 meter. Maar er één dame die haar wel heel erg nadert. Niet qua prestaties, maar wel qua naam: Daphne Schippers uit Tilburg. "Ik krijg heel veel enthousiaste berichtjes."
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Ze zien er allebei toch echt anders uit en ook de naam van de Tilburgse schrijf je anders: namelijk met ph en die van het sprintkanon met een f. Toch krijgt ze veel felicitaties, die dus niet voor haar bedoeld zijn. "Mensen zien dus niet het verschil in onze naam."
Na de finale op de 100 meter, waarbij de sprintster als vijfde eindigde, werd de Tilburgse Daphne overladen met berichten op Twitter en Facebook. "Mensen schreven dan dat ik voor hen toch echt de nummer één hardloopster ben. En mensen wilden ook graag vrienden met mij worden op Facebook."
Reactie van echte DafneZe vindt het leuk om die berichten te krijgen, die dus absoluut niet voor haar zijn. "Ik zet negen van de tien berichten aan Dafne door", vertelt ze. "Ik heb wel een keer reactie van Dafne gehad waarin ze zei dat het grappig vindt dat ik die berichten krijg."
Overigens zijn er soms ook twijfels rondom Daphne. "Dan vragen mensen of ik wel echt zo heet. Ze kunnen zich namelijk niet voorstellen dat ik ook die naam heb en ze denken dat ik hen in de maling neem", legt ze uit.
'Zeker kijken!'Zelf doet Daphne niet aan hardlopen, maar aan waterpolo. "Ik heb dus ook geen flauw idee hoe snel ik ben met hardlopen. Vast niet zo snel als zij!", lacht ze. Fan van haar bijna naamgenoot is trouwens zelf ook: "Ik ga zeker kijken vannacht!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.