Engelse aanwinst Barker wil met NAC promoveren: 'Ik hou van aanvallen!'

17 augustus 2016 om 14:51
nl
Hij moest er even goed over nadenken, maar na een korte stage koos Brandon Barker uiteindelijk toch voor NAC Breda. De vleugelaanvaller komt voor de rest van het seizoen op huurbasis over van Manchester City, de club waar NAC een samenwerkingsverband mee heeft. "Het is lastig om mijn familie in Manchester te verlaten, maar het is goed voor mijn carrière", zo zegt de 19-jarige Engelsman.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

In het begin leek het even wat stroefjes te verlopen, maar NAC heeft inmiddels een complete metamorfose achter de rug. De samenwerking met Manchester City leverde deze week ook nog eens aanvaller Brandon Barker op. Een speler die, zo liet hij al eerder weten, volgens NAC-trainer Marinus Dijkhuizen een topper in wording is, die kan uitgroeien tot een publiekslieveling.
'Lastig om mijn familie te verlaten'Het flamboyante moet dan straks in het veld te zien zijn, want Barker is een aardige, maar ietwat verlegen jongen die liever met zijn voeten spreekt dan in een interview. En daar is niks mis mee. Het was voor hem ook een grote stap om de Noordzee over te steken en in Breda te gaan voetballen.
"Het was voor mij een moeilijke beslissing", zegt Brandon Barker. "Ik woon al heel mijn leven in Manchester, dus dan is het lastig om mijn familie te verlaten. Maar het is goed voor mijn carrière. NAC heeft een goede filosofie over voetbal en hier kan ik mijn persoonlijke vaardigheden verbeteren."
Aanvallen en promoverenOver de kwaliteiten van Barker is er bij NAC geen twijfel. Van de spelers die tot nu toe de overstap van Manchester City naar NAC maakten, lijkt hij het neusje van de zalm. "Ik ben een linker- en rechtervleugelaanvaller. Ik hou van een-op-een situaties tegen backs en van aanvallen!"
Persoonlijk heeft Barker, zo zegt hij, niet echt een doel voor zichzelf gesteld voor dit seizoen. Maar over wat hij met NAC wil, is hij helder: "We willen promoveren, liefst direct en anders via de play-offs. Ik denk dat het lukt met dit team."
Naast Barker legde NAC deze week ook aanvaller Fisayo Adarabioyo vast.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.