Man slaat Mariabeeld aan stukken in Moergestel: 'Dacht dat hij een kaarsje ging opsteken'

17 augustus 2016 om 18:49
nl
Een man is dinsdagavond rond halfacht aangehouden op de Oirschotseweg in Moergestel voor het vernielen van een Mariabeeld.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Een getuige zag de man bij het beeld met een hamer slaande bewegingen maken. Grote stukken steen vielen op de grond. De man liep daarna weg in de richting van Moergestel. De getuige tipte de politie die korte tijd later de vernieler aanhield.
Volgens de politie schreeuwde de man bij zijn aanhouding godsdienstige teksten en leverde een verhoor met een tolk een onsamenhangende verklaring op. De man had geen identiteitsbewijs bij zich. Zijn identiteit is nog niet vastgesteld.
Kaarsje opstekenPiet Dirkx woont op ongeveer honderd meter afstand van de kapel. Samen met zijn vrouw zag hij de man richting het kapelletje lopen. "Hij droeg een rugzak waarin, na later bleek, een hamer zat. Ik dacht dat hij een kaarsje wilde gaan opsteken. Maar even later zag ik hem met een hamer op het beeld inslaan. Hij heeft op het hoofd van Maria en kindje Jezus geslagen. Daarna is hij weer richting Moergestel gelopen. De hamer heeft hij laten liggen. Nadat we de politie hadden gebeld, zijn we met de auto achter hem aan gereden om te zien welke kant hij op zou lopen", vertelt Dirkx.
Volgens hem moet de man in de war zijn geweest. Dirkx: "Misschien iemand die iets tegen het katholieke geloof heeft ofzo. Anders kan ik het niet verklaren." De buurt is nu op zoek naar degene die in het verleden het beeld heeft gerestaureerd. "Misschien kan de schade nog gerepareerd worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.