Hockeysters Oranje bereiken finale na zege op Duitsland

17 augustus 2016 om 20:45
nl
De hockeydames hebben woensdag de finale van het olympische toernooi bereikt. De ploeg, met vijf Brabantse speelsters, won na shoot-outs van Duitsland.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Na de reguliere speeltijd stond het 1-1. De Duitsers kwamen op voorsprong, maar de Bossche Maartje Paumen bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte. In de slotfase probeerde Oranje van alles om het duel te winnen, maar slaagde daar niet in. In de shoot-outs was het razend spannend, maar trok Nederland uiteindelijk aan het langste eind.
Naast Paumen, kwamen ook de Brabantse speelsters Margot van Geffen, Lidewij Welten, Carlien Dirkse van den Heuvel en Marloes Keetels in actie. Komende vrijdag, om 22.00 uur strijden ze om het goud. De tegenstander in die eindstrijd is Engeland dat woensdag in de halve finale veel te sterk voor Nieuw-Zeeland: 3-0.
'Zo blij met finaleplek'Welten zei na afloop van de wedstrijd tegen de NOS: "We maakten het heel spannend. Maar ik ben zo blij dat we deze wedstrijd hebben gewonnen. We staan weer in de finale en dat is het belangrijkste."
Het is voor de vierde keer op rij dat Oranje in de olympische eindstrijd staat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.