Sifan Hassan direct uitgeschakeld op 800 meter in Rio

17 augustus 2016 om 18:57
Sifan Hassan heeft zich niet geplaatst voor de halve finales op de olympische 800 meter. De Nederlandse atlete finishte als vijfde in de derde heat met een tijd van 2.00,27.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

De eerste twee plaatsen van elke heat geven rechtstreeks toegang tot de halve finales. Daarnaast gaan ook de acht tijdsnelsten verder, maar Hassan zat daar niet bij.
De atlete begon langzaam aan de race en lag halverwege op een zesde stek. In de eindspurt redde de Nederlandse het niet. Selina Buchel uit Zwitserland won de heat, gevolgd door de Keniaanse Margaret Wambui. De halve finales worden donderdagavond gelopen in Rio.
Vijfde op 1500 meterHassan begon haar carrière in Nederland bij Eindhoven Atletiek. Ze deed in Rio op twee afstanden mee. Op de 1500 meter, haar favoriete afstand, liep ze in de finale naar een vijfde plaats.
Haasan twijfelde lang of ze wel zou starten op de 800 meter. "Ik heb de hele nacht niet geslapen'', vertelde ze na haar race. "Ik ben toch al geen ochtendmens. Ik had ook last van de warmte. Ik hou meer van de regen in Nederland. Maar het stond op mijn programma en ik heb nog weinig 800-meter races gelopen dit seizoen."
Wellicht laatste SpelenZe vervolgt; "Bovendien, je weet maar nooit of je nog eens op de Olympische Spelen kunt lopen. Mijn benen voelden wel goed, maar mijn hoofd was moe. Ik weet ook niet of ik nog wedstrijden ga lopen dit seizoen. Dat beslis ik later. Misschien is het beter te stoppen en me voor te gaan bereiden op de crossen in het najaar en de winter.''

Wachten op privacy instellingen...