Loempiatent moet na 15 jaar weg van woonboulevard: 'Ik ben ontzettend verdrietig' - Omroep Brabant

Loempiatent moet na 15 jaar weg van woonboulevard: 'Ik ben ontzettend verdrietig'

18 augustus 2016 om 00:01
Hij stond er 15 jaar lang, en nu moet hij weg. De loempiatent van My Nuong Dang. Haar kraampje staat op de woonboulevard in Bergen op Zoom, recht voor de deur van de Praxis. Nu verhuist de doe-het-zelf-zaak naar een andere plek op de woonboulevard en wil ze graag meeverhuizen, maar dat mag niet. Dit betekent het einde voor het levenswerk van My Nuong Dang.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

Wat de Praxis betreft verhuist My Nuong Dong gewoon mee. De loempiakraam heeft er immers 15 jaar lang met goedkeuring van het bedrijf gestaan. Maar de eigenaar van de panden wil het niet hebben. Het zou niet meer in het straatbeeld passen.
Handtekeningenactie"Ik ben ontzettend verdrietig. Deze loempiakraam is voor mij m'n hele leven, het is m'n alles", zegt My Nuong Dang verbijsterd. "Ik weet ook niet wat ik nu moet doen. Ik heb ook geen diploma. Het enige wat ik kan is loempia's bakken."
In de hoop dat het haar helpt toch te mogen blijven, startte ze een handtekeningenactie. Haar klanten tekenen die graag. Een man die net twee loempia's met pittige saus bestelt is boos dat dat binnekort misschien niet meer kan. "Ik vind het heel erg. Ze hoort juist wél in het straatbeeld, al 15 jaar. Je gaat naar de woonboulevard en je koopt een loempia, zo hoort het."
[tweet:body:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/765966219065393152]
'Ik hoop dat ze blijft'Een vrouw die haar handtekening net op de lijst zet zegt: "Ik ben speciaal even gestopt hier om een loempiaatje te halen. Ik vind het geweldig hier. Het is een leuke plaats, je kunt goed parkeren en het is lekker. Ik zet m'n handtekening omdat ik hoop dat ze blijft staan."
Eigenlijk alle klanten schrikken van het nieuws. Ze komen graag bij de loempiatent en hebben vaak een goede band met My Nuong Dang. "Ik vind het contact met de klanten heel gezellig, met de vaste klanten, maar ook het personeel van de woonboulevard. Ik kan dit gewoon niet missen", zegt ze.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...