Video

Nog meer ruiten ingegooid bij huizen statushouders Heeze: 'Geen 28 statushouders bij elkaar'

18 augustus 2016 om 19:29 • Aangepast 21 november 2020 om 08:15
nl
Bij woningen voor statushouders aan de Ambachten en de Tinnegieter in Heeze zijn dinsdagnacht weer ruiten vernield. Één van de woningen werd nog bewoond maar uit veiligheidsoverweiging is hij gisteravond uit de woning gehaald door de politie. De gemeente en politie hebben besloten de beveiliging bij de panden per direct op te schroeven.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Gemeentes in heel Nederland worstelen met de verplichte huisvesting van statushouders. In Heeze hebben ze vier woningen gevonden in de wijk De Nieuwe Hoeven.
MannenDit zorgt voor grote onrust onder de buurtbewoners. ''We zijn niet tegen de opvang van asielzoekers'', zegt één van de buurtbewoners. ''Maar wel dat er hier 28 mensen op een hoop komen. We hebben gehoord dat er zeven vrouwen komen en 21 mannen.''
De steen door de ruit is volgens het actiecomité van de wijk niet de oplossing. Maar de overbuurvrouw snapt het heel goed: ''Ik heb het niet gedaan, maar ik begrijp het absoluut''. Burgemeester Paul Verhoeven vindt het ingooien van ramen niet de manier om je ongenoegen kenbaar te maken. ''Onze deur staat letterlijk open om te overleggen''.

Wachten op privacy instellingen...

KinderenBuurtbewoners vrezen daling van de woningprijzen als er statushouders in hun straat komen te wonen. Maar de grootste zorg is de veiligheid van de kinderen. ''Die mensen zitten al een hele tijd in een AZC, die gaan zich vervelen. En wat gaat er dan gebeuren?''
De burgemeester van Heeze-Leende had donderdagochtend een gesprek met de woningbouwstichting voor de huisvesting van nog meer statushouders. Dit jaar zullen er in de gemeente tussen de veertig en vijftig vluchtelingen een woonplek moeten krijgen.
ZIE OOK: Ruit ingegooid bij huis voor statushouders in Heeze, burgemeester wil praten met daders
Afgelopen weekend werd ook al een ruit ingegooid bij een van de huizen. De politie startte eerder al een onderzoek naar de vernielingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.