Pieter Braun staakt tienkamp vanwege liesblessure

18 augustus 2016 om 02:19
nl
Pieter Braun heeft voortijdig de olympische tienkamp beëindigd. De sporter uit Terheijden staakte woensdag de strijd na het vierde onderdeel, het hoogspringen, door een liesblessure.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Hij was over 1,95 meter gegaan, maar bij 1,98 ging het twee keer mis. Zijn derde poging liet hij gaan. Braun, die na drie onderdelen dertiende stond, meldde zich vervolgens af voor de 400 meter.
Last van de liesDe 22-jarige meerkamper uit Terheijden kreeg al bij het tweede onderdeel, het verspringen, last van zijn lies. Hij kon nog wel kogelstoten, maar de pijn werd steeds erger. "Ik kon niet eens meer pijnvrij dribbelen'', zei hij tegen de NOS.
"Ik ben na het kogelstoten een paar uur gaan slapen, daar was tijd voor. Maar het verbeterde niet. De fysio heeft er alles aan gedaan, want ik wilde niet opgeven. Maar na die sprong over 1,95 ging het echt niet meer. Het voelde alsof mijn lies op knappen stond."
'Raakte hem net niet goed genoeg'Braun was na de eerste drie onderdelen redelijk tevreden over zijn verrichtingen. "De 100 meter in 11,03 was gewoon goed. Met verspringen had ik met 7,55 meter een kleine verbetering van mijn persoonlijk record. Toen stond ik er heel goed voor, maar het kogelstoten was met 13,90 meter helaas wat minder. Ik raakte 'm net niet goed genoeg."
ZIE OOK: Tienkamper Pieter Braun breekt persoonlijk record op 100 meter
Eelco Sintnicolaas gaf al op na de 100 meter, het eerste onderdeel. Hij liep een blessure in zijn bovenbeen op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.