Volleybalvrouwen dromen van olympisch goud: 'Stiekem wel'

18 augustus 2016 om 05:42 • Aangepast 21 november 2020 om 08:15
nl
De Nederlandse volleybalvrouwen zijn bezig aan een historisch olympisch toernooi. Yvon Beliën uit Budel, Maret Balkestein-Grothues uit Eindhoven en hun teamgenoten spelen donderdagnacht tegen China om een plek in de finale.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

“Het is heel gaaf dat we er nu staan”, zegt Yvon Beliën. Met haar 22 jaar is ze één van de jongste spelers in Oranje. Maar toch is ze al een vaste waarde. Stiekem droomt ze al van de olympische titel. “Maar we zullen eerst langs China moeten komen. We zullen zien waar we eindigen.”
Minder last van blessureMaret Balkestein-Grothues raakte in de groepswedstrijd tegen de Verenigde Staten geblesseerd, maar is op de weg terug. In de kwartfinale tegen Zuid-Korea deed ze alweer mee, hoewel ze nog niet voluit kan gaan. “Het is per dagen bekijken hoe het gaat, hoe erg de reactie is van de zwelling en pijn. We zitten nu wel echt in een stijgende lijn van het herstel.”
De vrouw van hockeyer Marcel Balkestein is blij dat Nederland al zover is gekomen. “Het draait gewoon goed. We wilden tot de laatste dagen meedoen in het toernooi en dat doen we nu ook.”

Wachten op privacy instellingen...

Beter dan de coachBehalve Beliën en Balkestein-Grothues is er nog meer Brabantse inbreng bij de volleybalsters. Oud-volleybalster Saskia van Hintum uit Vught is assistent-coach van het team. Zij weet hoe het is om op de Olympische Spelen te staan. Ze maakte uit van het team dat in 1996 in Atlanta vijfde werd.
Dat was tot deze week de beste prestatie ooit van een Nederlands volleybalteam. Maar als coach heeft ze dat nu dus verbeterd. "Toen we ons kwalificeerden voor de halve finale, dat was voor mij een kippenvelmoment. Dit is uniek. Ik ben ervan overtuigd dat we historie gaan schrijven."
Wekker zetten!Wil je de wedstrijd van de volleybalsters zien? Dan moet je óf heel lang opblijven, óf een wekker zetten. Ze beginnen namelijk pas om kwart over drie 's nachts.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.