Video

'Ik heb mijn kranten niet meer nodig, want ik heb nu internet', verzameling aan de straat gezet

18 augustus 2016 om 14:04
nl
Veertig jaar lang verzamelde Arie Bloemhard allerlei kranten en tijdschriften. Arie is een nieuwsjunk en bewaarde de lectuur om nog eens een bericht terug te kunnen zoeken.Maar de komst van internet heeft zijn verzameling overbodig gemaakt. Nu liggen de kilo's en kilo's oude kranten en tijdschriften op de ophaaldag van oud papier op de stoep. De ophaaldienst in de Eindhovense wijk Oude Gracht heeft er al wekenlang de handen vol aan.
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

Twee weken geleden ging de eerste lading oude kranten van Arie de deur uit. Donderdag lag er opnieuw een enorme hoeveelheid langs de straat. Buurtbewoners weten niet wat ze zien. "Het is goed dat daar nooit brand is uitgebroken", zegt een oudere man die de stapel aanvult met een bescheiden kartonnen doosje met oude kranten.
[https:tweet:https://twitter.com/tonnievossen/status/766155083730092032]
Arie blijft er nuchter onder. Hij woont met zijn hoogbejaarde moeder in een huis aan Aulislaan in Eindhoven. De woningbouwvereniging wil de zolder renoveren en dat kan alleen als die leeg is. Zo gaf de verhuurder de eerste aanzet voor de opruimactie van Arie. "Maar ik heb de kranten nu niet meer nodig, want ik heb internet," reageert hij onderkoeld.  
Lijstjes met uitslagen"Ik ben gek op nieuws, vooral sportnieuws", zegt Arie. De uitslagen haalde hij uit de kranten om er vervolgens lijstje van bij te houden. Arie las niet alleen Nederlandse kranten als Parool en Volkskrant, maar hij haalde ze ook uit Italië, Duitsland en Frankrijk.
Zijn andere passie is muziek en dat blijkt uit de stapels muziektijdschriften uit Amerika. Hij had zijn verzameling nog graag wat langer gehouden, maar het is ook weer niet zo dat hij het heel erg vindt dat de kranten weggaan. "Ik koop nog steeds wel eens een krant, maar bewaren doe ik niet meer."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.