Video

'Er zijn geen kliekjes', eenheid moet koploper NAC succes brengen

18 augustus 2016 om 18:54 • Aangepast 21 november 2020 om 08:14
nl
Na twee gewonnen wedstrijden in de nieuwe competitie is het vrijwel compleet gerenoveerde NAC koploper in de Jupiler League. Het elftal oogt fris en fruitig, maar de tegenstand was nog niet heel zwaar. NAC-coach Dijkhuizen rekent zich dan ook nog niet rijk: "Dat zou wel heel opportunistisch zijn."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

NAC staat voor een dubbel programma, vrijdagavond ontvangt het MVV in eigen huis en maandagavond moet de ploeg op bezoek bij FC Dordrecht. Na relatief twee makkelijke tegenstanders, Jong FC Utrecht en Achilles'29, wordt de koploper nu serieuzer getest.
'We weten nog niet waar we staan' "Het zou mooi zijn als we dat al wisten na twee wedstrijden", lacht Marunus Dijkhuizen als hem gezegd wordt dat NAC kampioen wordt. "Het is een fijne start, maar dat zou wel heel opportunistisch zijn. We weten nog steeds niet goed waar we staan, want we hebben twee tegenstanders gehad die normaal in het rechterrijtje eindigen."
MVV en wellicht ook FC Dordrecht schat Dijkhuizen hoger in. "MVV is minimaal een klasse beter dan de ploegen die we nu gehad hebben. Een hele stugge ploeg die goed georganiseerd is. Dat hebben we vorig jaar ook gezien, het werd toen 1-1 thuis."
TeambuildingIn voorbereiding op het duel ging NAC afgelopen dinsdag footgolf spelen op landgoed Bergvliet in Oosterhout, een leuk uitje met teambuilding als doel. Omdat NAC heel veel nieuwe spelers kent, de selectie onderging eigenlijk een complete metamorfose, houdt Dijkhuizen het groepsproces goed in de gaten. Eenheid in de groep moet NAC succes brengen.

Wachten op privacy instellingen...

"Ik vind dat heel belangrijk", zegt de trainer van de Bredase club. "Ik benadruk dat ook in de groep. Maar dat gaat eigenlijk wel vanzelf in deze groep, dat zit er in. We hebben dat aan de voorkant goed geregeld, denk ik."
Lachen en plezier makenVolgens speler Olivier Rommens maken de uitjes het team sterker. "Ja, dat helpt zeker", zo stelt hij. "Het is ook wel eens fijn om samen iets van ontspanning te doen. Dan kan je het hoofd leeg maken. Even lachen en pleizier maken, dat is ook heel belangrijk."
'Er zijn geen kliekjes'Teambuilding is ook belangrijk omdat NAC een handvol Engelsprekende spelers in de selectie heeft. En maar liefst zes Belgen. "De Belgen spreken al allemaal Nederlands", zegt Cyriel Dessers, de Vlaamse spits van NAC die al twee keer scoorde. "Dus die grens is er niet. En wat betreft de Engelsen, die integreren beter in de groep dan verwacht. Er zijn geen kliekjes ofzo."

.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.