Pitbull bijt man in zijn kruis: 'Dat doet hij anders nooit, zei de eigenares'

19 augustus 2016 om 09:23
nl
Bijna een week na de beet van een Amerikaanse pitbull terriër is Jordi Peeters uit Den Bosch nog steeds niet over zijn boosheid heen. Vrijdag werd hij in zijn woonwijk plots in zijn kruis gegrepen door een agressieve hond. Hij heeft nog steeds een pijnlijke plek tussen zijn benen, maar veel erger nog vindt Jordi het dat ook kinderen slachtoffer kunnen worden van de pitbull. "Zo'n hond is gewoon een wapen."
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

Vrijdagavond liep Peeters na een avondje voetbal naar zijn huis. Onderweg kwam hij een vrouw tegen die haar pitbull uitliet. Bij het passeren van de twee voelde hij ineens de tanden van de hond in zijn huid. "Hij beet in mijn penis en mijn teelbal. Die plekken zijn helemaal blauw. Als ik op mijn blaas druk, geeft dat een enorm pijnlijk gevoel", legt Peeters uit.
'Doet 'ie anders nooit'De eigenares van de hond zou zich voornamelijk over haar dier hebben ontfermd. "Het enige dat ze kon uitbrengen was: 'Dat doet 'ie anders nooit'. Nee, dat zeggen hondeneigenaren altijd", beklaagt Peeters zich.
Peeters liet het er niet bij zitten en belde de politie. Agenten konden weinig voor hem betekenen, meldden ze hem. Maar de Bosschenaar kan na vele telefoontjes, maandag dan toch langskomen op het politiebureau om aangifte te doen. "Ik vind dat men moet optreden tegen dit soort honden. Het zijn eigenlijk niet eens honden, maar wapens. Ik woon in een kinderrijke buurt. Je moet er niet aan denken dat dit een kind overkomt."
Geen excuses Een 'sorry' of bloemetje heeft Peeters niet gehad van de eigenaresse van de pitbull. "Als het mijn hond zou zijn, dan zou ik hem laten inslapen. Dit is al het vijfde bijtincident in onze wijk. Vanuit het niets word je ineens mishandeld." Peeters heeft een advocaat in de arm genomen om zijn schade op de hondeneigenaresse te verhalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.