'70 sterfgevallen in Duitse kankerkliniek onderzocht door justitie'

18 augustus 2016 om 23:35
nl
De Duitse justitie onderzoekt 70 sterfgevallen in de kliniek van natuurgenezer Klaus Ross. Dat meldt de Duitse omrmoep WDR op basis van eigen onderzoek. Eerder was al bekend dat Joke van der Kolk uit Wijk en Aalburg onder verdachte omstandigheden is overleden in de kliniek in het plaatsje Bracht. Mogelijk ligt het aantal sterfgevallen door de behandeling van de omstreden arts veel hoger dan aanvankelijk werd gedacht.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

Natuurgenezer Ross claimt dat hij met een alternatieve methode kanker kan genezen. Daarvoor dient hij een omstreden, maar in Duitsland legaal middel toe. De vraag die de onderzoekers bij iedere overleden patiënt bezighoudt is: is de patiënt overleden aan de ziekte kanker of door de toedining van het omstreden middel?
De kliniek van Ross ligt net over de grens bij Limburg en wordt bezocht door Duitsers, Belgen en Nederlanders. Naast Joke van der Kolk overleed nog een andere Nederlandse vrouw na een behandeling in de kliniek. Ook een Belg overleed kort na behandeling bij de arts.
LEES OOK: ‘Duitsland te vrij met kwakzalvers’, zegt Vereniging tegen Kwakzalverij na overlijden Joke (43)
Lichamen opgravenVolgens de WDR zullen lichamen van overleden patiënten moeten worden opgegraven voor verder onderzoek. De Duitse justitie heeft deze informatie niet bevestigd. Naar hoeveel overleden Nederlandse patiënten onderzoek wordt gedaan, is niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.