Liquidatiepoging Eindhoven onderzocht door twintig rechercheurs

19 augustus 2016 om 09:08
nl
De politie beschouwt de schietpartij van dinsdagavond in het Eindhoven stadsdeel Stratum als een liquidatiepoging. Het onderzoek naar de schietpartij waarbij een 34-jarige man zwaargewond raakte, wordt uitgebreid. Twintig rechercheurs zijn op de zaak gezet, meldt de politie donderdagavond. Het slachtoffer is een bekende van de politie en was vorig jaar ook al doelwit van een liquidatiepoging.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

Het slachtoffer ligt nog ernstig gewond in het ziekenhuis. Hij zat als bijrijder in een geparkeerde auto toen hij onder vuur werd genomen. De man vluchtte, maar zakte op de Sint Petrus Canisiuslaan in elkaar.
Vluchtauto Uit de eerste resultaten van het onderzoek blijkt dat de dader, of daders, mogelijk zijn gevlucht in een donkerkleurige BMW. Na de schietpartij werd op de Doornakkersweg in Eindhoven een uitgebrande auto gevonden. Het gaat om een BMW, maar het is nog niet duidelijk of het de vluchtauto van de daders is geweest.
Volgens bronnen die Omroep Brabant heeft gesproken, hield het slachtoffer rekening met een nieuwe liquidatiepoging. Zo zou hij een kogelwerend vest dragen en was hij angstig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.