Vandaag in Rio: BMX, paardensport en wordt het goud of zilver voor de hockeyvrouwen?

19 augustus 2016 om 08:00
nl
Ook vandaag komen er weer Brabantse sporters in actie in Rio de Janeiro. Zo staat bij de paardensport het onderdeel springen op het programma. Ook de BMX'ers en de hockeyvrouwen komen in actie. Omroep Brabant heeft de olympische wedstrijden met de Brabanders voor je op een rijtje gezet.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

Wat staat er vandaag op het programma?

  • Springruiters Maikel van der Vleuten uit Someren en Harrie Smolders uit Lage Mierde komen in de individuele finale in actie. De wedstrijd begint om 15:00 uur.
  • BMX'er Twan van Gendt uit Den Bosch plaatste zich gisteren voor de halve finale. Ook de finale wordt vandaag gehouden. De halve finale begint om 18:30 uur.
  • Wordt het goud of zilver voor de Nederlandse hockeyvrouwen? De ploeg met Margot van Geffen uit Tilburg, Marloes Keetels uit Schijndel, Maartje Paumen, Lidewij Welten en Carlien Dirkse van den Heuvel uit Den Bosch komt om 22:00 uur in actie tegen Groot-Brittannië.


En hoe was het gisteren?

  • BMX'er Twan van Gendt plaatste zich, ondanks een val, voor de halve finale.
  • De teleurstelling bij de hockeymannen kon niet groter: na het mislopen van de finale glipte ook het brons uit hun handen na het verlies van de troostfinale tegen Duitsland.


Wil je weten welke Brabanders nog meer in actie komen in Rio? Check hier alle namen.
Lees alles over de prestaties van onze sporters op de Spelen op omroepbrabant.nl/olympischespelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.