Jongen uit sloot gered door Pokémonjagers, moeder gaat helden extra bedanken

19 augustus 2016 om 18:24
nl
Een jongen van negen is donderdagmiddag gered uit een sloot in het Geerbosch in Veghel. Volgens zijn moeder was dit te danken aan twee neven en dikke vrienden, die op Pokémon aan het jagen waren. Ze heeft hen na hun heldendaad weliswaar bedankt, maar hoopt ze na dit weekend nog extra in het zonnetje te zetten. "Ze verdienen dit", aldus de Veghelse. Het eerste contact is gelegd.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Volgens de vrouw was Finn, haar zoon, met zijn fiets in een sloot beland. De jongens - Vince Smits en Rens Hurkmans - zagen dit gebeuren en hielpen hem op het droge. De website VeghelNieuws.nl meldde dat de jongen super geschrokken was en dat hij onder de schrammen, modder en brandnetelbulten zat. Een oproep bracht de moeder in contact met de jonge redders.
Plotseling van de weg"We waren aan het eind van de middag naar het centrum van Veghel aan het fietsen toen hij plotseling van de weg raakte en in de sloot terecht kwam, die wel een meter of twee en een half diep is, en vol stond met brandnetels. De jongens zagen het gebeuren, want ze fietsten ons tegemoet. Ze aarzelden geen moment om Finn te helpen. Ik heb het ook nog geprobeerd, maar kon er niet goed bij door de brandnetels", gaat Hanneke verder.
'Ik gun ze wat extra's'Door de schrik en de hectiek ("Iedereen zat onder die vieze modderbende") bleef het na de reddingsactie bij een vluchtig bedankje. Maar hier wil de Veghelse moeder het niet bij laten. "Ik wil ze nog wat extra's geven, want dat ik gun ze wel. Zij zaten eveneens onder de modder en hebben toch snel gehandeld. En dat mag ook wel eens gezegd worden over jongeren."
Pijnlijke brandnetelsOmroep Brabant sprak met een van de redders, de 15-jarige Vince Smits: "Het gebeurde vijf meter voor ons. We hebben handdoeken over de brandnetels gelegd en toen hebben we de jongen uit het water gehaald."
Vince heeft niets aan de reddingsactie overgehouden, behalve een slapeloze nacht. "Eigenlijk viel het wel mee, maar je voelt de brandnetels pas echt goed als je 's avonds in bed ligt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.