'Klote en een beetje vernederend ook', man die door pitbull in kruis is gebeten doet aangifte

19 augustus 2016 om 12:49
nl
Een man uit Den Bosch gaat maandag aangifte doen, omdat hij door een hond is gebeten. Het slachtoffer werd in zijn kruis gegrepen. Hij vindt dat de eigenares van het dier, een Amerikaanse pitbull terriër, beter had moeten opletten.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De Bosschenaar wil overigens best met de vrouw gaan praten, maar hij rekent niet op medewerking. Het incident gebeurde vorige week vrijdag.    
'Nog helemaal blauw'Over de schade aan zijn edele delen zegt de man, Jordi Peeters: "Op de plek waar ik ben gebeten is het nog helemaal blauw. Als ik op mijn blaas druk, geeft dat een enorm pijnlijk gevoel."
Peeters was na een wedstrijd van FC Den Bosch op weg naar huis toen hij de vrouw en haar hond passeerde. Plotseling werd de man in zijn kruis gebeten. "Natuurlijk worden er sindsdien veel grappen over gemaakt, maar ik vond het zeer klote. Een beetje vernederend ook", vertelt de Bosschenaar, die inmiddels in het ziekenhuis is geweest en ook een eerste melding bij de politie heeft gedaan.
'Vrouw had verantwoordelijkheid moeten nemen'"Ik heb zelf ook honden en weet wel hoe je ermee moet omgaan. Bijtincidenten hebben altijd meer kanten: het kan net zo goed aan de hond als aan het baasje liggen. In dit geval had die vrouw haar verantwoordelijkheid moeten nemen, maar als je weet wat er op Facebook allemaal is geschreven. Het enige wat ze uit kon brengen, was: 'Dat doet hij anders nooit.' Maar dat zeggen hondeneigenaren altijd. Vooral van pitbulls. Zo’n hond is gewoon een wapen."
'Hartstikke boos'"Ik ben het zat en hartstikke boos. Ik heb jaren in Vught gewoond en nooit van dit soort gevallen meegemaakt. Sinds ik in Den Bosch woon, weet ik dat het er zeker vijf keer raak is geweest. Te vaak dus", aldus Peeters, die over zijn aangifte inmiddels contact heeft gehad met zijn advocaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.