Siem de Jong vrijwel zeker naar PSV, gehuurd van Newcastle United

19 augustus 2016 om 15:13
nl
Siem de Jong lijkt naar PSV te vertrekken. De voormalige aanvoerder van Ajax zal voor een jaar worden verhuurd door Newcastle United als hij de medische keuring doorkomt.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Op een paar formaliteiten na is de overgang van Siem de Jong naar PSV een feit. Dit weekend zal hij medisch gekeurd worden. In Eindhoven zal Siem (27) worden herenigd met zijn broer Luuk de Jong (25).
ZIE OOK: Luuk de Jong ziet komst Siem de Jong naar PSV wel zitten
Volgens technisch manager Marcel Brands is er nog geen groen licht uit Newcastle. "Het duurde wat langer dan gedacht. Het is nog even afwachten of we eruit komen."
Van Ajax naar Newcastle UnitedIn 2014 verruilde middenvelder Siem de Jong Ajax voor het Engelse Newcastle United. Hij speelde 168 competitieduels in Amsterdam waarin hij 57 keer wist te scoren.
Met Newcastle degradeerde Siem de Jong afgelopen seizoen uit de Premier League. De middenvelder is net hersteld van een hamstringblessure.
Meer versterkingen bij PSVDonderdag versterkte PSV zich al met middenvelder Bart Ramselaar van FC Utrecht. Eerder werden ook al verdediger Daniel Schaab van VfB Stuttgart en doelman Hidde Jurjus van De Graafschap aangetrokken.  
Sinds Marco van Ginkel niet meer gehuurd kon worden van Chelsea, was PSV druk op zoek naar nieuwe middenvelders. Daar lijken er nu een aantal bijgekomen. Volgens Brands hoort dat bij de ambitie van PSV. "Wij willen zes goede middenvelders en daar gaan we ook voor."    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.