Aan moordaanslag ontsnapte Eindhovenaar ontwaakt uit coma

19 augustus 2016 om 17:13
nl
De man die dinsdagavond in Eindhoven ontsnapte aan een aanslag op zijn leven, is ontwaakt uit zijn coma. Artsen gaan ervan uit dat hij er weer helemaal bovenop komt, al gaat het herstel wel een lange tijd in beslag nemen.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Dat meldt een betrokkene vrijdag aan Omroep Brabant. De 34-jarige man zou al een aantal keer wakker zijn geweest. Hij reageert goed op signalen en vragen van zijn naasten, meldt de bron.
Inmiddels wordt hij weer kunstmatig in slaap gehouden.
LEES OOK: CDA wil weten of beschoten Eindhovenaar uit wijk gehouden kan worden
LiquidatiepogingDe Eindhovenaar is stabiel en daarmee buiten levensgevaar. De politie beschouwt de geruchtmakende schietpartij als een liquidatiepoging en heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet. Het slachtoffer is een bekende van de politie en was vorig jaar ook al doelwit van een liquidatiepoging.
Uit de eerste resultaten van het onderzoek blijkt dat de dader, of daders, mogelijk zijn gevlucht in een donkerkleurige BMW. Na de schietpartij werd op de Doornakkersweg in Eindhoven een uitgebrande auto gevonden. Het gaat om een BMW, maar het is nog niet duidelijk of het de vluchtauto van de daders is geweest.
ZIE OOK: Neergeschoten Eindhovenaar eerder doelwit van liquidatiepoging, meldt familie: 'We zijn aangedaan'
Kogelwerend vestVolgens bronnen die Omroep Brabant heeft gesproken, hield het slachtoffer rekening met een nieuwe liquidatiepoging. Zo zou hij een kogelwerend vest dragen en was hij angstig.
De raadsfractie van het CDA wil weten of de gemeente Eindhoven er voor kan zorgen dat de Eindhovenaar niet meer terugkeert in de wijk waar hij woont. Ook vragen de christendemocraten of het college andere maatregelen gaat nemen of overweegt dit te gaan doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.