Mestbedrijf waar twee mannen verongelukten, hangt boete van twee ton boven het hoofd

25 oktober 2017 om 18:03
nl
De directeur van het meststoffenbedrijf in Waalwijk waar in 2014 twee doden vielen tijdens een bedrijfsongeluk, hoorde woensdag een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een werkstraf van 180 uur tegen zich eisen. Tegen het bedrijf eiste het Openbaar Ministerie (OM) 200.000 euro boete.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

In september 2014 kwamen student Geert den Dekker (22) en werknemer Jan Verbeek (54) om het leven door een omvallende muur van betonblokken van 1500 kilo per stuk. De muur was wel zeven meter hoog en bestond uit gestapelde losse blokken die mogelijk waren verbogen.

Dood door schuld
Het OM verwijt de verdachten dood door schuld, het overtreden van de milieuregels en slecht werkgeverschap. “Door de manier waarop er gewerkt werd, hadden ze moeten weten dat iemand schade kon oplopen”, vindt het OM.

LEES OOK: Slachtoffers omgevallen muur Waalwijk zijn Geert den Dekker (22) en Jan Verbeek (54)

Uit onderzoek door de Inspectie SZW blijkt dat de bedrijfsvoering zo was ingericht dat het niet veilig was om bij het meststoffenbedrijf te werken. Het OM wil ook graag een schadevergoeding voor de nabestaanden van de slachtoffers. Over twee weken is de uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.