Harrie Smolders trekt zich terug, Maikel van der Vleuten uitgeschakeld in Rio

19 augustus 2016 om 21:00
nl
Springruiter Harrie Smolders heeft de hoop op een medaille op de Olympische Spelen in Rio opgegeven. Hij kwalificeerde zich wel voor de tweede ronde, maar besloot daarin niet te starten. Hij geeft zijn paard Emerald rust.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Na een fout in de eerste ronde waren de kansen op een goed restultaat voor de 36-jarige Smolders uit Lage Mierde toch al verkeken.
Van der Vleuten buiten de medaillesSpringruiter Maikel van der Vleuten kan een medaille op de Olympische Spelen vergeten. De 28-jarige Van der Vleuten maakte vrijdag ook tijdens de tweede omloop van de individuele wedstrijd een springfout met Verdi, die de tweede balk eraf tikte.
De ruiter uit Someren overschreed ook nog eens de tijdslimiet van 68 seconden en kwam daarmee uit op vijf strafpunten. Na twee omlopen staat Van der Vleuten op negen strafpunten, waarmee hij kansloos is voor de medailles.
Eerste rondeSmolders kwam vrijdag als eerste van de drie Nederlandse ruiters in actie. De ruiter tikte met Emerald direct de eerste balk eraf, maar liet daarna alles liggen.
"Hij is een beetje een diesel. Heel zuur dat die eerste balk er af valt, maar daarna deed hij het heel goed'', zei Smolders. "Hij heeft zich heel goed hersteld.''
Geen medaille voor Dubbeldam in RioSpringruiter Jeroen Dubbeldam heeft vrijdag op de Olympische Spelen naast de medailles gegrepen. De 43-jarige vlaggendrager bij de openingsceremonie liet met SFN Zenith weliswaar in beide rondes van de individuele wedstrijd alle balken liggen, maar Dubbeldam incasseerde wel een strafpunt vanwege tijdsoverschrijding. Hij klokte 68,02 seconden, terwijl de limiet is gesteld op precies 68 tellen.
Dubbeldam, olympisch kampioen in 2000, wist na zijn rit al dat hij geen goud zou pakken. De Brit Nick Skelton (Big Star) was even daarvoor namelijk opnieuw zonder strafpunt gebleven. Toen daarna ook de Zwitserse titelverdediger Steve Guerdat (Nino des Buissonnets) en sjeik Ali al Thani uit Qatar (First Devision) op nul bleven staan, zakte Dubbeldam terug tot naast het podium.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.