Schipper mag ik overvaren? Ja, 15.000 keer! - Omroep Brabant

Schipper mag ik overvaren? Ja, 15.000 keer!

19 augustus 2016 om 20:24
Een record voor 'pontje Steur' bij Werkendam. Het pontje bij de Biesbosch bracht dit seizoen al 15-duizend mensen van de ene naar de andere kant van het Steurgat. Het is de eerste keer dat er zoveel mensen in één seizoen met het pontje werden overgevaren.
Profielfoto van Hamacher Stan
Geschreven door
Hamacher Stan

Het vorige record stond op tienduizend passanten in één seizoen, en dat is alweer zes jaar geleden. De nieuwe recordpasssagier Ursula Weber werd feestelijk begroet. "Dat was een verrassing zo! Ik ben blij met twee hele mooie cadeautjes", zegt Ursula. Ze kreeg van wethouder recreatie en toerisme, Matthijs van Oosten, een boek over de Biesbosch en een verrekijker.
[tweet:https://twitter.com/gem_Werkendam/status/766607423239024640]
VisarendDie verrekijker kan goed van pas komen, er zijn namelijk een visarend en een zeearend gespot in de Biesbosch. Die twee vogels zijn medeverantwoordelijk voor de grote aantallen bezoekers, meent van Oosten. "Die hebben een aantrekkende werking", zegt hij.
Ook het opnieuw onder water zetten van de Noordwaard-polder speelt daarbij een belangrijke rol. Daardoor is er een nieuw natuurgebied ontstaan. Er zijn ook buffels uitgezet in de voormalige polder. "Dat willen de mensen toch graag zien, nu het af is", meent schipper Kees Prijsen, die met het pontje vaart.
ZuiderburenNa zoveel passagiers in een seizoen gezien te hebben, krijg je natuurlijk wel je voorkeuren. Schipper Kees ziet het liefst Belgen op zijn pontje. "Daar kan ik echt mee lachen", grapt hij. "De Zuiderlingen zijn veel vriendelijker dan de Noorderlingen!"

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...