Matig NAC verliest koppositie eerste divisie, FC Eindhoven wint in Waalwijk van RKC

20 augustus 2016 om 00:37
NAC Breda is de koppositie in de Jupiler League weer kwijt. In een matig duel verloren de Bredanaren met 1-2 van MVV Maastricht. Helmond Sport zakt na drie speelrondes naar de onderste regionen van de eerste divisie, dankzij een nederlaag in eigen huis tegen Achilles'29. FC Den Bosch verloor dankzij twee penalty's en vijf doelpunten tegen bij Jong Ajax.
Profielfoto van van der Meer Tom
van der Meer Tom

NAC Breda - MVV Maastricht Al binnen het kwartier moest de voormalige koploper van de Jupiler League een tegengoal incasseren. Het was Kevin van Diermen die vlak na rust de gelijkmaker op het bord zette, maar de zuiderlingen bleken sterker. Zeker toen in de 68e minuut de nieuwe verdediger Arno Verschueren een rode kaart kreeg, in zijn debuutwedstrijd. Een minuut later profiteerde MVV al van de manmeersituatie, door de 1-2 binnen te werken.
RKC Waalwijk - FC EindhovenFC Eindhoven heeft de eerste overwinning van het seizoen behaald. In Waalwijk werd RKC in een spannende Brabantse derby met 1-2 verslagen. Na iets meer dan een halfuur spelen tikte voormalige RKC'er Mart Lieder de 0-1 binnen. In de slotfase maakte Kyle da Silva de tweede treffer. De 1-2 van Pieter Langendijk viel pas in de extra tijd.
VVV Venlo - FC OssDe Ossenaren, die in de tweede ronde nog knap wonnen van Helmond Sport, gingen deze vrijdagavond roemloos onderuit. Ralf Seuntjens profiteerde van een fout van Oss-doelman Xavier Mous. En na een halfuur spelen maakte Torino Hunte al de beslissende 2-0. FC Oss kreeg na rust nog wel kansen, maar aanspraak op de winst heeft het niet gemaakt.
Helmond Sport - Achilles'29Helmond sport heeft na drie gespeelde wedstrijden nog altijd maar één punt. Ook tegen het normaal niet zo lastige Achilles'29 kon het vrijdagavond geen punt bemachtigen. Omid Popalzay maakte de eerste voor de Gelderlanders. Na 26 minuten spelen maakte Helmond gelijk, via de voet van Giovanni Hiwat. Na rust speelde Helmond Sport lang niet slecht, maar waren het toch weer de Groesbekers die scoorden.
Jong Ajax - FC Den BoschDe ploeg van Wiljan Vloet begon niet eens zo slecht aan het duel in Amsterdam. Ben Sandermans maakte 0-1 uit een corner. Maar toen kwamen de Ajacieden op stoom. Binnen twee minuten was het gelijk en na 21 minuten spelen kreeg Ajax ook nog een penalty. Abdelak Nouri schoot die binnen. Na rust mocht Den Bosch nog op gelijke hoogte komen, via Romero Regales, maar opnieuw scoorde Jong Ajax binnen een paar minuten. Dit keer stoomde het door naar 5-2.
Jong PSV - FC EmmenJong PSV is na de 1-0 overwinning op FC Emmen de hoogst geklasseerde Brabantse ploeg in de eerste divisie. Het staat vierde. Het enige doelpunt viel vlak na rust, van de voet van Albert Gudmondsson.