Ferry Bakx geëerd op Bonaire, Nederland helpt bij onderzoek fatale schietpartij

20 augustus 2016 om 02:29
nl
Nederland gaat Bonaire helpen bij het opsporen van de moordenaar van Ferry Bakx. De politieman uit Rijsbergen werd woensdag tijdens een achtervolging op het eiland doodgeschoten, nadat hij een paar inbrekers op heterdaad betrapte. Het lichaam van Ferry komt zaterdagochtend terug in Nederland. Vrijdag is hij geëerd op Bonaire.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Premier Mark Rutte roemde vrijdag het werk van de agenten op Bonaire. "Zij doen een stap naar voren als anderen een stap terug doen."
BeloningDe ministers in Nederland stonden vrijdag stil bij de moord in Kralendijk, de hoofdstad van Bonaire. Rutte condoleerde de familie van de agent en beloofde dat Nederland gaat meehelpen bij het opsporen van de daders. Het OM op Bonaire heeft 8800 euro uitgeloofd voor de gouden tip.
De politie formeert een speciaal rechercheteam van vijftien tot twintig mensen dat zo snel mogelijk op Bonaire onderzoek moet doen naar de dood van Ferry. Dit Team Grootschalige Opsporing verleent formeel bijstand aan het Korps Politie Caribisch Nederland, dat een hulpverzoek heeft gedaan, bevestigt de politie.
Terug naar NederlandVrijdag is het lichaam van Ferry Bakx terug naar Nederland gevlogen. Bij het politiebureau was een korte herdenking en op het vliegveld van Bonaire hebben het Korps Politie Caribisch Nederland een erehaag gevormd. Ook bewoners van Bonaire stonden langs de route. Zaterdagochtend vroeg landt het vliegtuig met het lichaam van Ferry in Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.