Video

Walhalla voor gamers: met de Tweakersexpress naar de Gamescom in Keulen

20 augustus 2016 om 14:01 • Aangepast 21 november 2020 om 08:12
nl
Zaterdagmorgen, acht uur. Op station Den Bosch komt de Tweakersexpress binnenrijden. Tientallen gameliefhebbers staan met gretige ogen te wachten in de trein te stappen die hen naar de grootste gamebeurs van Europa brengt, Gamescom in Keulen.
Profielfoto van van den Hoven Maarten
Geschreven door
van den Hoven Maarten

De Tweakersexpress, een trein van het Bossche bedrijf Railpromo is niet zomaar een trein. Vijf wagons van de trein zijn volgebouwd met computers waar reizigers zich tijdens de reis kunnen vermaken het spelen van schiet-, race- en vechtgames.

Wachten op privacy instellingen...

WalhallaMats Verschuren rijdt als steward mee op de trein naar Keulen. Normaal gesproken wordt de trein voornamelijk gebruikt voor diners en ski-reisjes naar Oostenrijk, dat de gamers aan boord zijn vind hij uniek. "Dit is de leukste reis om te doen, ook al ben ik zelf niet zo'n gamer, dit is wel mooi om mee te maken."
Dat er zo'n zeshonderd reizigers met de trein mee gaan verbaasd hem dan ook niets. "Hier staan de nieuwste en beste pc's en je hoeft niet die hele rit saai om je heen te zitten kijken. Volgens mij is dit het walhalla voor gamers."

Wachten op privacy instellingen...

K.O.Arie en Edwin zijn twee van de reizigers die zich al gamend naar Keulen laten brengen. "Het is de eerste keer voor ons, maar dit is wel bijzonder", zegt Arie. "Je vergeet eigenlijk dat je in een trein zit en de tijd gaat ook lekker snel zo."
Hoewel de twee als vrienden op stap zijn, gaan ze flink de strijd met elkaar aan met het spel Street Fighter. "Ik ben de beste, er gaan rake klappen vallen", lacht Edwin. Bang voor vierkante ogen zijn de twee niet, "anders zit je ook maar om je heen te staren", aldus Arie.

Wachten op privacy instellingen...

De letters K.O. verschijnen in beeld. Knock Out! "Ik zei toch dat ik de beste was", roept Edwin. De trein rijdt, inmiddels op station Venlo, weer verder richting Duitsland. Nog tijd genoeg voor een revanche.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.