Dagje Efteling kan tóch doorgaan, ondanks ongeluk en kapotte auto - Omroep Brabant

Dagje Efteling kan tóch doorgaan, ondanks ongeluk en kapotte auto

20 augustus 2016 om 17:49
nl
"Ik kom er toch langs, dus rijd maar met mij mee." Fotograaf Erik Haverhals hoefde niet lang na te denken toen hij zag dat het dagje Efteling voor een gestrande familie in het water dreigde te vallen. Ze waren betrokken bij een ongeluk op de Midden- Brabantweg bij Sprang-Capelle, waarbij hun auto total loss raakte en ze dus niet verder konden rijden.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Rond tien uur reed een motorrijder achterop hun auto. Hij raakte hierbij gewond. "De man en twee vrouwen in de auto raakten niet gewond, maar ze waren natuurlijk wel flink geschrokken", vertelt Erik, die vlak na het ongeluk met zijn camera aanwezig was om de schade op te nemen.
Hun auto kon niet meer verder en moest door een takelbedrijf worden weggesleept. "Het takelbedrijf kon maximaal twee mensen meenemen. Dus dat was geen optie", vertelt Erik. In totaal reden er vijf auto's van de familie mee, maar ook die zaten helemaal vol met andere familieleden en kinderen.
'Taxi bellen was onhandig'"Ik besloot ze een lift aan te bieden", vertelt Erik. "Want ze hadden wel een taxi kunnen bellen, maar die moest dan toch achter aansluiten in de door het ongeluk ontstane file. Dat leek mij ook niet handig."
Dus kon de familie bij Erik instappen. "Daar waren ze blij mee. En voor mij was het echt maar een kleine moeite."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.