Geen brons voor volleybalsters Beliën en Balkestein-Grothues

20 augustus 2016 om 23:20
nl
Het is de Nederlandse volleybalsters niet gelukt een bronzen medaille te pakken. De volleybalvrouwen met Yvon Beliën uit Budel en Maret Balkestein-Grothues uit Eindhoven verloor de 'kleine' finale van Amerika.
Profielfoto van Ranselaar Jessica
Geschreven door
Ranselaar Jessica

De ploegen maakten er een ontzettend spannende wedstrijd van. Amerika was is de eerste set net wat sterker. In de tweede set kwam Nederland tot twee keer toe bijna op een 2-0 achterstand maar Oranje werkte beide setpunten weg. Nederland pakte de set vervolgens zelf.
De volgende set ging bijna naar Nederland maar de Amerikaanse volleybalsters trokken de set naar zich toe. In de vierde set leek met vlagen de fut er een beetje uit bij Nederland. Die set, en dus ook de wedstrijd, ging naar Amerika.  
Geschiedenis''Met een bronzen medaille hadden we ècht geschiedenis geschreven'', zegt Maret Balkestein-Grothues na afloop. ''We hebben vorig jaar in Europa al een stap gezet, nu is het nog een stap naar de wereldtop. We zitten er al dichtbij, maar de 'bigpoints', die missen we nog.''
Balkestein-Grothues miste door een blessure een groot deel van het toernooi. Deze wedstrijd kon ze met invalbeurten alleen passend een bijdrage leveren. ,,Ik kan amper springen. Dat lukt tegen Puerto Rico misschien, maar niet tegen Amerika. We mogen trots zijn, maar blij ben ik nu nog niet. We maakten in de derde set te veel fouten en in de vierde set is het in één keer weg.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.