Kritiek op plan voor windmolens naast A16: 'Lage Zwaluwe krijgt uitzicht op dubbele lijn'

26 oktober 2017 om 15:48
nl
De gemeentes Moerdijk en Drimmelen zijn teleurgesteld over de plaats waar de provincie windmolen gaat plaatsen. In totaal komen er 29 nieuwe turbines tussen Moerdijk en Hazeldonk, waarvan 16 op het grondgebied van deze gemeentes.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Moerdijk en Drimmelen hadden een alternatief ingediend. Zij wilden zeven molens bij knooppunt Zonzeel en zeven ten westen van Lage Zwaluwe. Nu komen er tien bij knooppunt Klaverpolder (zes op het grondgebied van Drimmelen, vier in Moerdijk) en zes langs de A16 bij knooppunt Zonzeel (drie in Drimmelen, drie in Moerdijk). Dat betekent een dubbele lijn van windmolens bij Lage Zwaluwe.

LEES OOK: Windmolenpark met 29 turbines naast A16
 
'Tegen de wens in'
Hans Kuijpers is wethouder in Drimmelen. Hij uit kritiek op het plan. “De provincie kiest nu voor een alternatief waar de inwoners van de dorpen Moerdijk en Lage Zwaluwe meer windmolens in hun omgeving krijgen. De inwoners van Lage Zwaluwe krijgen nu uitzicht op een dubbele lijn windmolens. Terwijl zij uitdrukkelijk de wens hebben uitgesproken voor één lijn.”

Hij vervolgt: “Daarnaast krijgen zij ook nog te maken met een nieuwe 380kV-verbinding. Acceptatie door deze inwoners is nu veel minder, terwijl er vanuit ons een goed alternatief lag bij knooppunt Zonzeel. De provincie wilde er zeker van zijn dat 100 megawatt wordt gerealiseerd naast de A16. Dat gaf de doorslag. Het is jammer dat daardoor geen rekening is gehouden met de wensen van onze inwoners.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.