Kijk hier de oefening van Yuri van Gelder op Lowlands terug [VIDEO]

21 augustus 2016 om 21:22
nl
Turner Yuri van Gelder uit Waalwijk genoot zaterdag nog met zijn Braziliaanse vriendin op het strand, maar zondag moest hij weer vol aan de bak. Niet op de Spelen in Rio, maar op Lowlands in Biddinghuizen. Omroep Brabant was er live bij.
Profielfoto van Aanen Floyd
Geschreven door
Aanen Floyd

Hij mocht zijn olympische oefening in de ringen alsnog doen. Yuri stond rond het middaguur in de Alpha, de grootste tent van het driedaagse muziekfestival. De oefening werd ook live uitgezonden op onder meer de Facebook-pagina van Omroep Brabant.
LEES OOK: 'Even uitwaaien', Yuri van Gelder geniet samen met zijn vriendin van de rust
"We vonden dat hij wel een podium verdient nu hij niet meer de finale kan doen op de Olympische Spelen'', zei een woordvoerder van organisator Mojo eerder deze week. Na het optreden van Van Gelder kreeg de tent een theaterfunctie, want dan geeft de Brabantse cabaretier Hans Teeuwen een show.
ZIE OOK: Daverend applaus voor Yuri van Gelder op Lowlands: de mooiste foto’s en tweets
WeggestuurdVan Gelder werd vorige week weggestuurd uit Rio de Janeiro wegens wangedrag. Daarom mistte hij de olympische ringenfinale. Lowlands heeft hem uitgenodigd om de oefening alsnog te komen doen op het festival, waarop Van Gelder enthousiast heeft gereageerd.
Optreden live te volgenOmroep Brabant stond vooraan bij Yuri, de stream was live te volgen via onze Facebook pagina.
Na zijn optreden ontving een breed glimlachende Van Gelder een 'LLord of the Rings'-erepenning ('LL' staat voor Lowlands) van de organisatie van het festival. Hij sprak kort het publiek in de overvolle Alpha tent toe: "Ik hoop dat jullie het leuk vonden, geniet van deze dag, maak er een mooi feest van!"
Zo'n vijtienduizend mensen zagen Van Gelder in de tent op Lowlands in de ringen hangen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.