Dancefestival Decibel: 'Beautiful' voor de één, 'herrie' voor de ander

21 augustus 2016 om 14:47 • Aangepast 21 november 2020 om 08:11
nl
"Decibel, you were beautiful". Het regent lyrische tweets van bezoekers van dancefestival Decibel in Hilvarenbeek. Feestvierders vermaken zichzelf blijkbaar ook dit jaar weer prima op het housefeestje dat het hele weekend duurt. So far so good. Maar, bijna traditiegetrouw, is er ook een ander geluid te horen: "Ramen, deuren en gordijnen dicht en oordoppen in en nog hoor je het gedreun. Verschrikkelijk, wat een herrie!"
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

Veel liefhebbers van de hardere stijlen houden er jaarlijks rekening mee als ze hun vakantie plannen. Een weekje naar de spaanse costa's of Ibiza is immers leuk, maar als Decibel neerstrijkt in Hilvarenbeek, is dat voor fervente partygangers de enige echte place-to-be.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Verschillende bedankjesFeestgangers die er op zondag niet meer bij zijn, danken de organisatie voor een geslaagde Decibel-editie. Ook bij een omwonende kon er zaterdagavond een bedankje af.

Wachten op privacy instellingen...

Al jaren trilt het anders zo rustige Hilvarenbeek tijdens het derde weekend van augustus standaard op haar grondvesten. Klachten daarover komen dit jaar niet alleen uit de directe omgeving van het festivalterrein.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Speciale klachtenlijnMensen die zaterdag hinder ondervonden van het festival, werden door de gemeente Hilvarenbeek uitgenodigd hun klachten telefonisch te melden. Hoeveel telefoontjes er binnenkwamen, is nog niet bekend. Decibel duurt nog tot 23.00 uur zondagavond. Mensen die zondag hun gal willen spuwen, worden door de gemeente verwezen naar de Milieuklachtenlijn van de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant.
Vorige maand maakten 354 mensen zich boos over feestherrie in dezelfde regio. Vooral Tilburgers hadden toen problemen met decibellen vanaf het festivalterrein van Intents in Oisterwijk. Uit onderzoek van de gemeente Oisterwijk, de Omgevingsdienst Midden en West Brabant (OMWB) en de organisatie van het festival bleek later dat 'bijzondere weerstomstandigheden' de overlast toen verergerden.
Of de weergoden ook dit weekend de bassen extra hard doen beuken, is nog de vraag. Een twitteraar neemt er vast een voorschotje op.

Wachten op privacy instellingen...App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.