Chef de mission: 'Wegsturen Yuri van Gelder was een van de moeilijkste beslissingen ooit'

21 augustus 2016 om 18:02
nl
Maurits Hendriks heeft het in Rio de Janeiro zwaar gehad met de zaak rond turner Yuri van Gelder. Van Gelder werd bij de Olympische Spelen door NOC*NSF naar huis gestuurd omdat hij zich zou hebben misdragen door op stap te gaan, alcohol te drinken en pas in de vroege uurtjes terug te keren.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

"Ik sta achter de basis van de beslissing. 241 Nederlandse sporters hebben zich heel goed gehouden aan de normen en waarden die we met elkaar hebben afgesproken", keek de chef de mission zondag terug.
ZIE OOK: Yuri van Gelder moet Rio verlaten vanwege alcoholgebruik: 'Dit gedrag is ontoelaatbaar'
"Ik heb er daarom ook geen moment over getwijfeld. Tegelijkertijd is dit het laatste wat je wilt doen. Het is een van de moeilijkste beslissingen die ik heb moeten nemen."  
Geen contact meer met YuriHendriks heeft na het incident geen contact meer met Van Gelder gehad. "Ik heb hem de laatste weken niet persoonlijk gesproken, ik hoop dat dat weer in Nederland gebeurt'', aldus de voormalig hockeycoach, die zei dat NOC*NSF Van Gelder wil gaan begeleiden. "Het is voor hem een traumatische ervaring. Dan is het van belang dat die begeleiding er is. Als hij daar behoefte aan heeft. Dat is aan Yuri zelf.''
ZIE OOK: 15.000 mensen zagen Yuri van Gelder alsnog in de ringen op Lowlands [VIDEO]
Van Gelder deed zondag op festival Lowlands een ringenoefening. Dat hij door veel mensen in Nederland wordt omarmd, vindt Hendriks prima. "Misschien helpt hem dat om ermee om te gaan, om het een plaatsje te geven.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.