Schietpartij Breda was mogelijk vergissing, zegt zoon slachtoffer

22 augustus 2016 om 02:30
nl
De 53-jarige man die zaterdagavond is neergeschoten in Breda, is volgens zijn familie vermoedelijk het slachtoffer geworden van een persoonsverwisseling. "Ze hadden vast de verkeerde te pakken. Die signalen horen we ook steeds meer'', zegt de zoon van het slachtoffer tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De zoon tast naar eigen zeggen nog in het duister over het motief voor de schietpartij. "Niemand van onze familie heeft met iemand problemen. Dit past niet in ons leven'', vertelt hij. "Het gaat gelukkig weer iets beter met mijn vader. Hij heeft geen idee hoe dit heeft kunnen gebeuren en uit welke hoek dit komt.''
Het slachtoffer is met schotwonden in zijn buik en been opgenomen in het ziekenhuis. Hij verkeert buiten levensgevaar.
Donkerkleurige autoDe man, die geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland heeft, kwam net uit een telefoonwinkel lopen voordat hij werd beschoten. “Hij kan zich nog best veel van de schietpartij herinneren. Wie hem heeft neergeschoten, heeft hij helaas niet kunnen zien.”
De politie meldt dat er mogelijk een donkerkleurige personenauto bij de schietpartij was betrokken. Nadat de schoten waren gelost, draaide de auto vanaf de Haagweg de Rietmakerstraat in. De politie vraagt aan ondernemers en particulieren die beschikken over bewakingscamera’s om hun camerabeelden te bekijken.
Vijf schotenVolgens omstanders werd er vanuit een rijdende auto geschoten en zijn er vier of vijf schoten gelost. De politie heeft dat nog niet bevestigd. Bij aankomst van de hulpdiensten was de man aanspreekbaar.
De politie is nog altijd op zoek naar getuigen van de schietpartij. Wie meer weet, wordt verzocht met de recherche te bellen via telefoonnummer 0900-8844.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.