Video

Mike (10) treft moeder bloedend aan en belt 112, politie onder indruk: ‘Grote klasse!'

22 augustus 2016 om 14:35 • Aangepast 21 november 2020 om 08:10
nl
Een jongen uit Nijnsel heeft zaterdagavond vermoedelijk het leven van zijn moeder gered. De 10-jarige Mike vond thuis zijn moeder bebloed en bewusteloos en belde onmiddellijk 112, waarop ambulancebroeders snel eerste hulp konden verlenen.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Die avond was Mike alleen thuis met zijn moeder. Opeens hoorde hij haar een vreemd geluid maken. Toen hij poolshoogte ging nemen, zag hij dat ze uit haar mond bloedde. De vrouw reageerde nergens meer op.
MeldkamerMike bedacht zich geen moment, pakte de telefoon en belde het alarmnummer. Toevallig had hij die middag nog geleerd hoe dat kan zonder de telefoon te ontgrendelen.
Volgens de politie legde Mike heel goed aan de meldkamer uit wat er aan de hand was. Hierdoor werden de hulpdiensten op tijd op de hoogte gebracht van de situatie.
Alerte reageren“Grote klasse voor de wijze waarop Mike 112 belde en zijn melding maakte”, schrijft de politie. “Door het alerte reageren van Mike waren hulpdiensten snel ter plaatse en kon er snel hulp aan zijn moeder verleend worden.”
De politie benadrukt hoe belangrijk het is om je kinderen op de hoogte te brengen van het alarmnummer. “Zo zie je maar weer hoe goed het is, om je kind te leren wanneer en waarvoor je 112 mag bellen.”
Wat voor verwondingen de moeder van Mike had, is niet bekendgemaakt.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.