Geïntimideerd, buitengesloten en uitgescholden: weer Turken bedreigd

22 augustus 2016 om 08:42
nl
Opnieuw is er een afdeling van de Turks-Nederlandse stichting Prisma bedreigd. Vrijwilligers van Prisma in West-Brabant worden sinds de couppoging in Turkije worden geïntimideerd, buitengesloten en bedreigd. Eerder was dit ook al het geval in Eindhoven.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Vrijwilligers zouden dagelijks worden uitgescholden. "Dat gebeurt op straat, in winkels en bij de moskees", zegt een bestuurslid van Prisma, dat uit veiligheidsredenen liever anoniem blijft. Naast het uitschelden is ook de hoofddoek van een vrouw afgetrokken en was er een bedreiging via Whatsapp.
Ook werden vrijwilligers fysiek aangevallen. Hier is aangifte van gedaan. De politie laat weten dat er meerdere aangiftes binnen zijn gekomen, weet BN DeStem. Over het aantal en de inhoud van de aangiftes doet de politie geen mededelingen.
De vrijwilligers voelen zich onveilig en zijn bang om bij hun eigen hoofdkantoor in Breda te zijn. "We mijden ons gebouw zo veel mogelijk", zegt een bestuurslid. De stichting wil er verder niet al te veel over kwijt.
Eind vorige maand werd bij het pand van Prisma in Eindhoven een ruit ingegooid. Daarnaast zou ook die afdeling meerdere malen zijn bedreigd. Toen was er bij de afdeling in Breda nog geen sprake van problemen.
Mislukte couppoging.Een deel van de vrijwilligers van Stichting Prisma is sympathisant van Fethullah Gülen. Hij wordt door de Turkse president Recep Tayyip Erdogan verantwoordelijk gehouden voor de mislukte couppoging van vorige maand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.